Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
20 Ekim 2015 Salı
Gül Böreği
Gül Böreği Tarifi
8-10 Kişilik Gül Böreğinin hazırlama süresi 30 dakika pişirme süresi 35 dakikadır.
Gül Böreği İçin Kullanılacak Malzemeler
Bir paket yufka
3-4 adet patates
3 adet soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Yumurtanın sarısı
Sıvı yağ
Susam ve çörek otu
Gül Böreğinin Yapılışı
İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz. patateslerimizi haşlanması için ocağa koyuyoruz. Haşlandıktan sonra soyup bir kabın içerisinde eziyoruz. Soğanlarımızı da küçük küçük doğrayıp pişiriyoruz ve piştikten sonra ezmiş olduğumuz patateslerin üzerine ekliyoruz. Tuzunu karabiberini katıp harmanlıyoruz. İç harcımız hazır artık.
Yufkalarımızı üst üste koyup dörde bölüyoruz. Bir kasenin içine yufkanın katlarına sürmek için yağımızı koyuyoruz. Her yufkaya fırçayla bir miktar yağ sürüp sonra bir yemek kaşığı kadar iç malzemeden koyuyoruz.
Sigara böreği sarar gibi sarıp sonra gül desenini veriyoruz. En son 1 yumurtanın sarısı ile yağ karışımını böreklerin üzerine sürüyoruz. Üzerini susam ve çörek otuyla süslüyoruz. 200 derecelik fırında 35 ? 40 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/gul-boregi.html
HTML:
Gül Böreği
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/gul-boregi.html]Gül Böreği[/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder