20 Ekim 2015 Salı

Gül Böreği

Gül Böreği Tarifi

8-10 Kişilik Gül Böreğinin hazırlama süresi 30 dakika pişirme süresi 35 dakikadır.


Gül Böreği İçin Kullanılacak Malzemeler

Bir paket yufka

3-4 adet patates

3 adet soğan

Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

Yumurtanın sarısı

Sıvı yağ

Susam ve çörek otu

Gül Böreğinin Yapılışı

 İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz. patateslerimizi haşlanması için ocağa koyuyoruz. Haşlandıktan sonra soyup bir kabın içerisinde eziyoruz. Soğanlarımızı da küçük küçük doğrayıp pişiriyoruz ve piştikten sonra ezmiş olduğumuz patateslerin üzerine ekliyoruz. Tuzunu karabiberini katıp harmanlıyoruz. İç harcımız hazır artık.

Yufkalarımızı üst üste koyup dörde bölüyoruz. Bir kasenin içine yufkanın katlarına sürmek için yağımızı koyuyoruz. Her yufkaya fırçayla bir miktar yağ sürüp sonra bir yemek kaşığı kadar iç malzemeden koyuyoruz.

Sigara böreği sarar gibi sarıp sonra gül desenini veriyoruz. En son 1 yumurtanın sarısı ile yağ karışımını böreklerin üzerine sürüyoruz. Üzerini susam ve çörek otuyla süslüyoruz. 200 derecelik fırında 35 ? 40 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder