Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
20 Ekim 2015 Salı
Köfteli Karnabahar
Köfteli Karnabahar (Fırında)
Malzemeler
*Küçük bir karnabahar
*300 gr. Kıyma
*2 yemek kaşığı galeta unu
*1 orta boy soğan
*1 su bardağı bezelye
*1 orta boy patates
*1 küçük havuç
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı galeta unu
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*2 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı:
Karnabaharı dallarından küçük parçalara ayırın.Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Hepsini bir tavaya koyup, yarım çay bardağı suda ağzı kapalı bir
şekilde yumuşayana kadar pişirin. Soğanı da söğüş doğrayarak ilave edin.Fırın tepsisine koyun.
Daha sonra kıymayı, galete ununu ve baharatları ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı iri iri köfteler yuvarlayın.
Bunları 4-5 kaşık zeytinyağında
soteleyerek
sebzelere ilave edin.1 su bardağı su ile salçayı eriterek malzemelerin üstine dökün.Tepsinin üzerine alimünyum folyo ile kapatarak 25 dakika 200 derecede pişirin.
Yemeği fırından almadan önce 10 dakika da folyoyu alıp pişirin.
Afiyet olsun...
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/kofteli-karnabahar.html
HTML:
Köfteli Karnabahar
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/kofteli-karnabahar.html]Köfteli Karnabahar [/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder