20 Ekim 2015 Salı

Köfteli Karnabahar

Köfteli Karnabahar (Fırında)

Malzemeler


*Küçük bir karnabahar 
*300 gr. Kıyma
*2 yemek kaşığı galeta unu
*1 orta boy soğan
*1 su bardağı bezelye
*1 orta boy patates
*1 küçük havuç
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı galeta unu
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*2 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı:

Karnabaharı dallarından küçük parçalara ayırın.Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Hepsini bir tavaya koyup, yarım çay bardağı suda ağzı kapalı bir şekilde yumuşayana kadar pişirin. Soğanı da söğüş doğrayarak ilave edin.Fırın tepsisine koyun. 

Daha sonra kıymayı, galete ununu  ve baharatları ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı iri iri köfteler yuvarlayın. 

Bunları 4-5 kaşık zeytinyağında soteleyerek sebzelere ilave edin.1 su bardağı su ile salçayı eriterek malzemelerin üstine dökün.Tepsinin üzerine alimünyum folyo ile kapatarak 25 dakika 200 derecede pişirin.

Yemeği fırından almadan önce 10 dakika da folyoyu alıp pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder