20 Ekim 2015 Salı

Fırında Güveç

Fırında Güveç Tarifi

 2-4 Kişilik: Hazırlama: 20 dakika pişirme süresi ise 25 dakikadır. 

Fırında Güveç İçin Kullanılacak Malzemeleri

400 gr kuşbaşı et

3 tane kırmızı biber

3 tane yeşil biber

2 tane patlıcan

2 tane patates

Kaşar


Fırında Güvecin Yapılışı

İlk önce etimizi hazırlamakla başlıyoruz işe. Kuşbaşı etlerimizi hafif haşlıyoruz. Sebzelerimizi yıkayıp doğradıktan sonra hafif kızartıyoruz. 

Kızarttığımız sebzeleri ve haşladığımız eti güvece alıyoruz. Üzerine salçalı suyu döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürüyoruz.

  Güveci çıkartmanıza 5 dakika kala kaşarları üzerine serpiyoruz. Tuz ve baharatlar isteğinize göre atıyoruz. Güvecimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder