20 Ekim 2015 Salı

Beyti Sarma

Beyti Sarma Tarifi

2-4  Kişilik Beyti Sarmanın hazırlama süresi 25 dakika pişirme süresi 30 dakikadır.

Beyti Sarma İçin Kullanılacak Malzemeler:

Köftesi için;

250 gram kıyma

1 adet soğan

1 adet yumurta

Biraz ekmek içi

Tuz, karabiber, kimyon

Sarmak için;

Lavaş

Tereyağı


Beyti Sarma Üzeri İçin;

Salça

Tereyağı

Yoğurt


Beyti Sarmanın Yapılışı:

İlk önce köftemizi hazırlıyoruz. 

Geniş bir kabın içine kıymayı ve rendelenmiş soğanı alıyoruz. 

Biraz karıştırdıktan sonra ekmek içi, yumurta ve baharatını ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra yoğurmaya devam diyoruz.. 

Çok yoğurursanız köfteler dağılmaz.

Köftemizi uzun şeritler haline getirdikten sonra kızgın yağda her iki yüzünü kızartıyoruz..

Sonra lavaşlara erittiğimiz tereyağını fırça ile güzelce sürüp köfteleri içine dizip rulo yapıyoruz. 

Rulo yaptıktan sonra doğrayıp tepsiye diziyoruz. 

Bütün işlem bittikten sonra tepsiyi 180 derece önceden ısıtılmış fırında beytilerin üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Ayrı bir tavada tereyağını koyuyoruz. Tereyağımız eridikten sonra sulandırdığımız salçayı ekliyoruz. 

Salçamız kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.

Ardından fırından çıkardığımız beytilerin üzerine döküp servise sunuyoruz. 

Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder