Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
20 Ekim 2015 Salı
Beyti Sarma
Beyti Sarma Tarifi
2-4 Kişilik Beyti Sarmanın hazırlama süresi 25 dakika pişirme süresi 30 dakikadır.
Beyti Sarma İçin Kullanılacak Malzemeler:
Köftesi için;
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
Biraz ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon
Sarmak için;
Lavaş
Tereyağı
Beyti Sarma Üzeri İçin;
Salça
Tereyağı
Yoğurt
Beyti Sarmanın Yapılışı:
İlk önce köftemizi hazırlıyoruz.
Geniş bir kabın içine kıymayı ve rendelenmiş soğanı alıyoruz.
Biraz karıştırdıktan sonra ekmek içi, yumurta ve baharatını ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra yoğurmaya devam diyoruz..
Çok yoğurursanız köfteler dağılmaz.
Köftemizi uzun şeritler haline getirdikten sonra kızgın yağda her iki yüzünü kızartıyoruz..
Sonra lavaşlara erittiğimiz tereyağını fırça ile güzelce sürüp köfteleri içine dizip rulo yapıyoruz.
Rulo yaptıktan sonra doğrayıp tepsiye diziyoruz.
Bütün işlem bittikten sonra tepsiyi 180 derece önceden ısıtılmış fırında beytilerin üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tavada tereyağını koyuyoruz. Tereyağımız eridikten sonra sulandırdığımız salçayı ekliyoruz.
Salçamız kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Ardından fırından çıkardığımız beytilerin üzerine döküp servise sunuyoruz.
Afiyet olsun.
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/beyti-sarma.html
HTML:
Beyti Sarma
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/beyti-sarma.html]Beyti Sarma[/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder