20 Ekim 2015 Salı

Açma

Açma Tarifi


Açma İçin Kullanılacak Malzemeler

2 su bardağı ılık süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)

2 paket instant maya (toz maya)

6. 5 su bardağı un


Arasına Sürmek İçin

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ


Üzeri İçin

Yumurta sarısı

Susam, çörek otu


Açmanın Yapılışı
İlk önce mayamızı hazırlıyoruz. Ilık sütün içine maya ve şekeri atıp bekletiyoruz. Şimdi hamuru hazırlamaya geçiyoruz. Derin bir kaba 5 bardak un koyuyoruz. 

Unun ortasını açalım; sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekliyoruz. Sütü ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.. Kullanacağınız un miktarını hamurun kıvamını göre kullanıyoruz.

 Hamur ele yapışmayan fakat çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatalım 1 saat mayalandırıyoruz.

Hamuru şekil vererek fırına sürüyoruz. Piştikten sonra servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder