Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
20 Ekim 2015 Salı
Açma
Açma Tarifi
6-8 Kişilik Açma Hazırlama süresi 10 dakika pişirme süresi 35 dakikadır.
Açma İçin Kullanılacak Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
2 paket instant maya (toz maya)
6. 5 su bardağı un
Arasına Sürmek İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Açmanın Yapılışı
İlk önce mayamızı hazırlıyoruz. Ilık sütün içine maya ve şekeri atıp bekletiyoruz. Şimdi hamuru hazırlamaya geçiyoruz.
Derin bir kaba 5 bardak un koyuyoruz.
Unun ortasını açalım; sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekliyoruz. Sütü ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.. Kullanacağınız un miktarını hamurun kıvamını göre kullanıyoruz.
Hamur ele yapışmayan fakat çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatalım 1 saat mayalandırıyoruz.
Hamuru şekil vererek fırına sürüyoruz. Piştikten sonra servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/acma.html
HTML:
Açma
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/acma.html]Açma[/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder