31 Ağustos 2016 Çarşamba

JÖLELİ İRMİK TATLISI





Malzemeler

Jölesi için:
  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 1 paket vanilyalı puding

Tatlısı İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
Yapılışı
Öncelikle jölesi yapılır.Bunun için vişne suyu ve puding tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
Jöle suyla ıslatılan kek kalıbına dökülür ve 30 dakika buzlukta bekletilir.
Süt,irmik,şeker tencereye alınıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
Piştikten sonra vanilya ve tereyağ eklenip karıştırılır.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kek kalıbındaki jölenin üstüne dökülür.
Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis edeceğimiz tabağa ters çevrilerek sunulur .  
AFİYET OLSUN

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder