Hamuru için
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı erimiş tereyağı
- Üzerine yumurta sarısı
- Tuz
- 4 soğan
- 250 gr kıyma
- 250 gr mantar
- 1 Sivribiber
- 1 kırmızı biber
- Tuz,karabiber
- Sıvıyağ
Yapılışı
Unu derin bir yere koyup ortasını havuz şeklinde açın.içine ılık sütü,mayayı,tereyağını,yumurta ve tuzu koyup yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin. Diğer tarafta ince ince kıyılan soğanları sıra ile kıyma,biberler ve mantar ile kavurun.en son tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.hamuru 6-8 parçaya bölün.her parçayı merdane yardımı ile kayık Şekli verip iç harcı yayın.kenarları üzerine doğru kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180-200 derecede pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder