26 Ekim 2015 Pazartesi

ÇİKOLATALİ PASTA





Pandispanya icin
  • 1paket kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi+1 yemek kasigi un
  • 1 paket kakao(25 gr)

Ara kremasi icin:
  • 4 su bardagi sut
  • 1 su bardagindan bir parmak eksik seker
  • 1 su bardagindan iki parmak eksik un
  • 3 yemek kasigi kakao
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 yemek kasigi damla cikolata veya diger cikolatalardan
  • 1 tatli kasigi tereyag

Ganaj icin
  • 200 gr sut kremasi
  • 200 gr cikolata( ben bitter ve sutlu karisik kullandim)

Hazirlanisi:
Oncelikle pandispanyasi hazirlanir. Yumurta sarilari ve aklari ayri kaplara alinir. Yumurta aki ve seker iyice cirpilir (Kremsanti gibi olana kadar) Yumurta sarilari tek tek eklenir, eklenirken cirpmaya devam edilir. Un, kakao ve un elenerek eklenir. Tahta kasik veya spatula ile yavasca karistirilir. Kelepceli yuvarlak kalibin (tepside olur) tabanina yagli kagit serilir. Kek harci dokulur. 160-170 derecede pisirilir. Pisen pandispanya firindan alinir. İlimasi beklenir. Kremasi hazirlanir. Bunun icin cikolata ve yag haric diger malzemeler koyulasana kadar karistirilarak pisirilir. Ocaktan alindiginda cikolata ve yag eklenir iyice karistirilir. Sogumaya birakilir(uzeri kabuk tutmamasi icin ara ara karistirilir). İlinan kek iple ikiye bolunur . Kekin yarisi kaliba konur. Ve sutle islatilir. İlinan kremanin tamami kaliba dokulur, duzeltilir. Uzerine varsa damla cikolata serpistirilir. Diger kekde uzerine kapatilir. Sutle islatilir. Pasta bu sekilde bir gece dolapta bekletilir.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder