Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
20 Ekim 2015 Salı
Arnavut Böreği
Arnavut Böreği Tarifi
Arnavut Böreği Hamuru İçin Malzemeler:
1 kg milföy hamuru,
1 adet böreklik yufka,
2 adet yumurta,
1 şişe maden suyu,
1 fincan sıvı yağ.
Arnavut Böreği İçi İçin Malzemeler:
Yarım kg pırasa,
1 fincan sıvı yağ,
1 yemek kaşık salça,
Yarım su bardağı su.
Arnavut Böreği Yapılışı:
Pırasaları ince bir şekilde doğrayarak tencereye sıvıyağ ve pırasaları koyarak birkaç dakika kavuralım.
Üzerine salçasını, suyunu, tuzunu da ilave edip pırasalar suyu çekene kadar pişirelim.
Milföylerin yarısını tepsinin tabanına yan yana dizelim.
Yufkanın kenarlarını, tepsiden sarkacak şekilde milföylerin üzerine serelim.
İç malzemeyi yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım ve kenarlarını iç malzemenin üzerini örtecek şekilde, düzgünce içeri katlayalım.
Kalan milföyleri de üstelerine gelecek şekilde dizelim ve bıçakla milföylerin arasından birkaç defa geçelim.
Bir yandan da bir kabın içine yumurtayı, sıvı yağı, maden suyunu koyalım ve çırpalım.
Böreklerin üzerine hazırladığımız karışımı dökerek üzerini kapatacak şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklığındaki fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/arnavut-boregi.html
HTML:
Arnavut Böreği
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/arnavut-boregi.html]Arnavut Böreği[/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder