20 Ekim 2015 Salı

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği Tarifi


Arnavut Böreği Hamuru İçin Malzemeler:

1 kg milföy hamuru,
1 adet böreklik yufka,
2 adet yumurta,
1 şişe maden suyu,
1 fincan sıvı yağ.

Arnavut Böreği İçi İçin Malzemeler:

Yarım kg pırasa,
1 fincan sıvı yağ,
1 yemek kaşık salça,
Yarım su bardağı su.

Arnavut Böreği Yapılışı:

Pırasaları ince bir şekilde doğrayarak tencereye sıvıyağ ve pırasaları koyarak birkaç dakika kavuralım.

Üzerine salçasını, suyunu, tuzunu da ilave edip  pırasalar suyu çekene kadar pişirelim.
Milföylerin yarısını tepsinin tabanına yan yana dizelim.

Yufkanın kenarlarını, tepsiden sarkacak şekilde milföylerin üzerine serelim.

İç malzemeyi yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım ve kenarlarını iç malzemenin üzerini örtecek şekilde, düzgünce içeri katlayalım.

Kalan milföyleri de üstelerine gelecek şekilde dizelim ve bıçakla milföylerin arasından birkaç defa geçelim.

Bir yandan da bir kabın içine yumurtayı, sıvı yağı, maden suyunu koyalım ve çırpalım.

Böreklerin üzerine hazırladığımız karışımı dökerek üzerini kapatacak şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklığındaki fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder