31 Ağustos 2016 Çarşamba

Gözleme




Malzemeler
  •  2 su bardağı süt
  •  yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  •  1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak kadar)
Patlıcanlı İç:
  • 1 kilo patlıcan
  • 150 gr kadar kıyma
  • 3 adet biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • 2-3 adet domates
  • 1 kaşık domates salçası
  •  yarım cay bardağı sıvıyağ
İÇ Malzeme YAPILIŞI
Patlıcan alacalı soyulup küçük küp küp doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Bu arada soğan ve biber ince doğranır. Yağda kıyma kavrulur, soğan ve biber katılıp kavrulur. Salçası baharatları eklenir.patlıcan süzülüp ilave edilir. Patlıcan pişirilir. Domates soyulup küçük küp küp doğranır. Patlıcana eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Tuzu eklenir.Soğumaya bırakılır.
Hamur kabarması beklenmeden gözleme yapılmaya başlanır. Bezeler hazırlanır. Unla açılır. İç malzemesi konularak yanlardan yapıştırılır. Sacda ya da teflon tavada pişirilir. Üzerine tereyağı sürülür. AFİYET OLSUN.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder