Malzemeler
Tabanı için
- 2 paket kakaolu burcak bisküvi
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Orta kısım için
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı portakal suyu
- 1 paket Muzlu puding
Bisküvileri rondodan geçirin tereyağını eritip iyice karıştırın. kelepçeli kalıba döküp kaşıkla iyice bastırın. 8- 10 dakika fırında pişirin. orta kısım için süt şeker irmik nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirin fokurdadıktan sonra ocaktan alıp içine Tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. kelepçeli kalıba bisküvilerin üzerine dökün. 3.Kısım için iki buçuk su bardağı portakal suyunu tencereye alıp içine puding ekleyip hazırlayın Bu karışımı da kalıba dökün.ılındıktan sonra sonra 5 6 saat dolapta dinlendirin istediğiniz meyve ile süsleyip servis edin..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder