3 Şubat 2016 Çarşamba

Kıymalı mantarlı pide



Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı erimiş tereyağı
  • Üzerine yumurta sarısı
  • Tuz
İç harcı için
  • 4 soğan 
  • 250 gr kıyma
  • 250 gr mantar 
  • 1 Sivribiber
  • 1 kırmızı biber
  • Tuz,karabiber
  • Sıvıyağ
Yapılışı
Unu derin bir yere koyup ortasını havuz şeklinde açın.içine ılık sütü,mayayı,tereyağını,yumurta ve tuzu koyup yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin. Diğer tarafta ince ince kıyılan soğanları sıra ile kıyma,biberler ve mantar ile kavurun.en son tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.hamuru 6-8 parçaya bölün.her parçayı merdane yardımı ile kayık Şekli verip iç harcı yayın.kenarları üzerine doğru kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180-200 derecede pişirin.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder